lördag 23 november 2013

Sirapskakor med citron

Jag testade att smaksätta sirapskakor med rivet citronskal och det blev väldigt gott!!
 

Sirapskakor med citron

100 g mjukt smör
1 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2.25 dl vetemjöl 0.5 tsk bikarbonat                
1 tsk vaniljsocker      
1 citron, rivet skal

Vispa smör, strösocker och sirap krämigt.
 Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och rivet citronskal och vänd ner det i smeten.
 Dela degen och rulla ut till två-tre längder.
 Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite. Räffla med en gaffel.
 Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen på 175 grader i 12-15 minuter.
 Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden.         

Inga kommentarer: